自主命题
统一命题
单独报考
您现在的位置: 考试吧 > 2019高考 > 高考英语 > 高考英语模拟试题 > 正文

2019年高考英语备考试题及答案(3)

来源:考试吧 2019-03-25 15:30:19 要考试,上考试吧! 模拟考场
“2019年高考英语备考试题及答案(3)”由考试吧发布,更多2019高考资讯、2019高考报名时间、2019高考报考条件、2019高考经验等信息,请及时关注考试吧高考网或关注“考试吧高中资讯”微信获取相关信息。

  Ⅰ.单项填空

  1.I’ve had enough of my neighbour.I’m going to     their noisy parties right now.

  A.put an end to       B.give way to

  C.look up to D.come up to

  解析: 句意是:我受够了我的邻居,我打算让他们吵闹的宴会立刻结束。put an end to“结束”;give way to“让位于,让步”;look up to“尊敬”;come up to“达到”。

  答案: A

  2.His quarrel with his boss     him his job.

  A.took B.cost

  C.spent D.saved

  解析: 句意是:他与老板的争吵使他失去了他的工作。此处要用cost构成cost sb.sth.意为“使某人丧失了某物”。took“花费”;spent“花费;度过”;saved“节省”。

  答案: B

  3.— How about your math exam?

  —I feel quite upset,    more than one mistake     made.

  A.so that;is B.now that;are

  C.provided that;are D.in that;is

  解析: 答句句意是:我觉得非常烦恼,因为我出了不只一个错误。第一个空表示原因,故用in that意为“因为;由于”。so that“以至于”;now that“既然”;provided that“假设”。more than one mistake是单数形式,故第二个空用is。

  答案: D

  4.It will be one of the nations worst affected by climate change,as    of the country     below sea level.

  A.two-fifth;is B.two-fifth;are

  C.two-fifths;is D.two-fifths;are

  解析: two-fifths是原因状语从句中的主语,谓语要与the country保持一致,所以要用单数形式。

  答案: C

  5.The Princess and the Frog is a fairy musical that     the days when Walt Disney was a person,not a brand.

  A.was dated back to B.dates back to

  C.has been dating from D.had dated from

  解析: 句意是:《公主与青蛙》是一部童话音乐剧,背景追溯到沃特·迪斯尼是一个实际的人,而不是一个品牌的时候。date back to作谓语时,常用一般现在时,没有被动语态。

  答案: B

  6.—I came all the way to inform you of the time and place of the meeting.

  —You could have     yourself the trouble by calling me.

  A.shared       B.spared

  C.cost D.removed

  解析: 第二句的意思是“你本来可以给我打电话,这样可以使你自己免去这个麻烦的”。share“与某人共享……”;spare sb.sth.“给某人免去……”;cost sb.sth.“使某人失去……”;remove 后面不跟双宾语。

  答案: B

  7.His letter was so confusing that I could hardly make any     of it.

  A.explanation B.meaning

  C.sense D.guess

  解析: 句意是:他的信是那样的难懂,我几乎不能理解。A项,explanation“解释”;meaning“意义”;sense“意义”,make sense of“理解”;guess “猜测”。

  答案: C

  8.Xiaohua believed    is possible to improve his spoken English quickly with the help of a native speaker.

  A.him B.he

  C.it D.that

  解析: it是宾语从句的形式主语,真正的主语是to improve...。

  答案: C

  9.Your desk is crowded with too many unnecessary things.You have to    some of them.

  A.remain B.resist

  C.remove D.renew

  解析: 句意:你的桌子上放满了许多不必要的东西,你必须拿走一些。此句要用remove表示“搬走;拿走”。remain“保持”;resist“抵制”;renew“使更新”。

  答案: C

  10.Nineteen cabins on the new ship are designed to     disabled passengers.

  A.accommodate    B.afford

  C.generate    D.provide

  解析: 句意是:这艘新船有19个船舱打算容纳残疾旅客。空白处要用accommodate表示“容纳”。afford“支付得起”;generate“引起”;provide“提供”。

  答案: A

  11.To their relief,their students     escaped from the shaking building.

  A.narrowly B.slightly

  C.nearly D.lightly

  解析: 句意是:使他们感到宽慰的是,学生们从颤动的大楼中侥幸逃了出来。此处要用narrowly表示“勉强”。slightly“稍微”;nearly“几乎”;lightly“轻轻地,轻松地”。

  答案: A

  12.What disappointed     Chinese most is that the national football team was kicked out of the Asian Cup     second time,with four points from three matches.

  A.the;a B./;a

  C.the;the D./;the

  解析: the Chinese指整个“中华民族”,如果指一个中国人,则用a Chinese。题干中的a second time具有“again”的意思。

  答案: A

  13.Babies’ health is much more likely to be affected if     parent smokes.

  A.both B.none

  C.neither D.either

  解析: 句意是:如果婴儿的父母有一方吸烟,它就很可能受到影响。both要修饰复数名词parents。none用于三者以上的数量概念中,而且不能作定语用。neither表示“两者都不……”,与题意不符。either表示“两者中的任何一者”,修饰单数名词parent。

  答案: D

  14.Is it,in your opinion,possible     new measures will be taken to improve the terrible traffic?

  A.whether B.what

  C.when D.that

  解析: 这是一个It is possible that...句式。所以挖空处要用that引导这个主语从句。

  答案: D

  15.Attention,coffee lovers!We have for you,the best coffee machine    invented.

  A.ever B.already

  C.even D.nowadays

  解析: 句意是:注意了,咖啡爱好者们!我们这儿为你们提供了曾经制造过的最好的咖啡机。ever invented是动词-ed形式短语,作后置定语修饰machine,相当于定语从句that have ever been invented。要记住,ever常出现在先行词被最高级修饰的定语从句中。

  答案: A

  Ⅱ.阅读理解

  A

  My hometown in Florida is like something out of the movies—there are smiling people and kids riding bikes everywhere.Each morning,I’d walk to high school.The walk scared me because I had to leave before the sun was up,and walk past an empty parking lot (停车场).But after a few weeks that nervous feeling went away.

  Then one day,I was walking along with my iPod on,when suddenly my headphones(耳机) were knocked off my head and a man threw his arm around my neck saying:“Just be quiet.”

  I was being attacked,and this man’s arm was gripping (紧夹) onto me!I started screaming and tried to pull him off me,but failed.He was forcing me to walk toward the back of an auto repair shop and he just kept saying:“Be quiet.”

  My mind froze with fear.Then I heard my great-grandmother’s voice in my head.She was saying:“Come on now,I know you’re stronger than that!” She was the rock in our family until she passed away four years ago.

  I have never had any self-defense (自卫) training,but I went for it—I let out a loud scream as I kicked my leg back into his shin (胫骨)!He let go of me and I ran off.When I looked back to see if he was chasing me,I saw that he was running in the opposite direction.Then I ran like crazy to a nearby drugstore.

  I asked the girl at the counter for the phone and called my mom.She picked me up five minutes later and I explained what happened through sobs.“I’m calling the police!” she exclaimed.When we got home,two officers were waiting for us and I told them what had happened.

  After my experience,I was afraid to do anything.Things slowly got better,but I still don’t like anyone getting near my neck.

  The fear isn’t totally gone after all,the guy is still out there somewhere.But I have a new appreciation for my own strength.I never expected to be able to fight off an attacker.I’m stronger than I realized.

  1.How did the author get rid of the man?

  A.Her great-grandmother came and helped.

  B.She used all her strength to pull him away.

  C.Her loud scream scared the attacker and people came to her rescue.

  D.Her great-grandmother’s words gave her the strength to defend herself.

  解析: 从第四、五段可知,作者在慌乱中想起了奶奶并受到激励,狠狠地踹了歹徒一脚,这才脱险。

  答案: D

  2.After the author broke away from the man,   .

  A.she called the police

  B.she called her mother

  C.she screamed to get attention

  D.she looked back to remember his features

  解析: 从倒数第三段可知,作者脱险以后赶紧打电话给妈妈,然后妈妈过来接她。在了解到发生了什么事情以后妈妈拨打了电话找警察。

  答案: B

  3.Which of the following is TRUE according to the article?

  A.The attack made the author more confident to some degree.

  B.Now the author has completely recovered from the accident.

  C.The author suddenly remembered some self-defense moves.

  D.The author was so frightened that she did nothing to fight back.

  解析: 最后一段的“But I have a new appreciation for my own strength... I’m stronger than I realized”说明作者对自己有了新的认识更加自信了。作者仍然不喜欢别人太靠近她的脖子,所以B项不对。C项文中没有提到。从第三段的“I started screaming and tried to pull him off me”可知,作者有反抗措施,并不是什么事情都没有做,D项也不对。

  答案: A

  4.What might be the author’s purpose in writing this article?

  A.To show how brave she is.

  B.To show the importance of self-defense training.

  C.To warn teenagers of possible dangers on the way to school.

  D.To share her experience and tell us that we are perhaps not as weak as we think we are.

  解析: 作者在文章中详细描述了被袭的经过,然后最后一段中说经过这件事情以后,对自己有了新的认识,自己并不像想象中那么软弱。

  答案: D

  B

  Tasting Morocco’s flavor

  During the Christmas holidays I usually go to Scotland.My dad loves the mountains,lakes,and nature.So every year we visit the north of Scotland.However,last year we wanted some warm weather,so we went to Morocco instead.

  I must stress that traveling is not as expensive as you may think.There are many budget airlines that offer deals throughout the year,so if you book in advance going abroad is sometimes cheaper than traveling within a country.

  In the lead up to the Christmas holidays,we had typical British weather.There were weeks of grey,dull skies and not one day of sun.But on our first morning in Morocco,the deep blue sky seemed endless and the sun blazed(照耀) down with a light wind running through the air.How refreshing it was to be awake at last.

  We stayed in Marrakech,a city that excites your senses.Sights,smells,tastes and sounds filled the air.The city was alive from morning till night;there was a never-ending buzz(喧闹声) from the street vendors (小贩) and snake char-mers.The alleyways (小巷) that snaked out from the central square were like mazes made up of lanterns (灯笼) and spices (香料).The night was full of rich,fiery colors.

  We traveled to many places around the city.We went to the base of the Atlas Mountains to see the cascades (瀑布),and we went to the seaside at Essaouira.Morocco is an amazing country with so much to offer in terms of landscape (风景),culture and food.

  On the subject of food,oh it was tasty!Kebabs(烤肉串),olives,oranges,breads—there are so many things for you to choose from.Morocco is famous for its mint tea too.The tea is sweet and strong with a powerful scent (味道).We indulged (沉醉于) in such delights morning,afternoon and night.

  It was my first trip to North Africa.It is very much a region of the world that draws you in.The culture is so different to that of Europe,but there are still many similarities with Asia.Morocco is an interesting fusion (融合) of traditions and values that challenge previous perceptions(认知).

  【文篇导读】 本文是一篇记叙文,作者描述了第一次到摩洛哥旅行的所见所闻。

  5.Why did the author’s family choose to go to Morocco last year?

  A.Because her dad wanted to get close to nature.

  B.Because they were bored with going to Scotland.

  C.Because her family wanted to go to a warm place.

  D.Because they wanted to visit their relatives there.

  解析: 由第一段最后一句话“However,last year we wanted some warm weather,so we went to Morocco instead.”可知C项为正确答案。

  答案: C

  6.The underlined word “budget” in Paragraph 2 is closest in meaning to    .

  A.cheap B.convenient

  C.suitable D.regular

  解析: 由上文“I must stress that traveling is not as expensive as you may think.”以及下文“so if you book in advance going abroad is sometimes cheaper than traveling within a country”可知这里的budget airlines指的是“廉价航空公司”,所以答案为A项。

  答案: A

  7.What is the author’s impression of Marrakech?

  A.It is too noisy and commercialized.

  B.It is a lively city with a lot to offer.

  C.It is famous for sales of lanterns and spices.

  D.The alleyways there are like mazes,clean and orderly.

  解析: 由第四段“We stayed in Marrakech,a city that excites your senses.Sights,smells,tastes and sounds filled the air.The city was alive from morning till night”可知Marrakech是一个繁华的、有生机的城市,所以B项正确。文中提到城市里的喧闹声,但是作者没有认为它过于喧闹和商业化,故A项不正确;第四段提到了“The alleyways(小巷) that snaked out from the central square were like mazes made up of lanterns(灯笼) and spices.”而C项的“sales of lanterns and spices”不对;D项的clean and orderly文中没有提及。

  答案: B

  8.What can we conclude from the story?

  A.The weather in Morocco disappointed the author.

  B.The author didn’t get used to the powerful scent of Morocco’s mint tea.

  C.Moroccan culture has much more in common with Europe than Asia.

  D.The trip enabled the author to better understand Morocco’s traditions and values.

  解析: 由第三段的“But on our first morning in Morocco,the deep blue sky seemed endless and the sun blazed(照耀) down with a light wind running through the air.How refreshing it was to be awake at last.”可知作者到了摩洛哥之后,天气开始变好,所以A项不对;由倒数第二段“The tea is sweet and strong with a powerful scent(味道).We indulged(沉醉于) in such delights morning,afternoon and night.”可知B项不对;由最后一段“The culture is so different to that of Europe,but there are still many similarities with Asia.”可知C项不对;由最后一句话“Morocco is an interesting fusion of traditions and values that challenge previous perceptions(认知).”可知D项正确。

  答案: D

扫描/长按二维码帮助高考通关!
获取2019高考报名时间
获取2019年高考作文
获取高考历年真题解析
获取2019高考心得技巧

微信搜索"考试吧高中资讯" 关注也可获得高考秘籍

  编辑推荐:

 2-6月高考各科备考指南

 2019年高考命题的最新定调

 2019年76个高考作文万能开头和结尾

2019年高中物理学习高分五大技巧

 2019年高考时间:6月7-8日

0
收藏该文章
  • 考试吧雄鹰网校课程
  • 考试吧新东方网校课程

基础课程——系统学习,扎实基础

课程名称 详情 课时 优惠价 试听 购买
中学语文知识地图第一册(高分技巧班)
30 1,800
中学语文知识地图第二册(实操班) 30 1,800
内容详情:
第一章:成长经历类文章与阅读分析
第二章:亲情友情类文章与阅读分析
三章:话题议论类文章与阅读分析
第四章:概括能力题型与思维训练
第五章:表述能力题型与答题结构训练
第六章:理解能力题型与虚实相应法应用
第七章:古诗文赏析题型与要点分析
第八章:文言文题型与学习要点分析
第九章:判定分析题型答题结构与要点分析
第十章:记叙文考点与题型梳理
第十一章:议论文考点与题型梳理
第十二章:说明文考点与题型梳理
第十三章:判定分析性赏析题型答题要点
第十四章:思想情感分析题型与虚实相应
第十五章:学期课程融汇与升华
课程特色:
以解决阅读问题为纲,融会踩分词和阅读答题要求,进行专题训练,侧重点分为两个方面,一是结合《中学语文知识地图踩分词》进行阅读答题运用,二是答题结构与题型 ,每节课中以阅读概括能力、理解表述能力、判定分析能力和鉴赏能力题为引导进行学习。

适合学员
现代文阅读答题技巧掌握不够全面,想稳固提高的高中生

赠送
《中学语文知识地图—中学文言文必考140字》
中学语文知识地图第三册(能力强化班) 30 1,800
内容详情:
第一章: 发现考点,发现知识地图
第二章: 古诗赏析与阅读
第三章:虚与实中的事实与情感变化
第四章:理解与表述能力题型分值与答题结构
第五章:综合运用与表述能力题
第六章:如何看题与做题
第七章:概括能力与说明文体
第八章:话题作文与议论文阅读
第九章:判定分析能力题答题分值分布
第十章:现代文赏析与表述能力训练
第十一章:考场作文中的虚与实分析
第十二章: 文学作品阅读与考场作文
第十三章: 考场试题整体讲解
第十四章: 考场试题整体讲解
第十五章:学期论文导引与写作
课程特色:
全面地检测与分析学生考试丢分的问题, 让学生清楚自己问题在哪,并且怎样改,通过思维训练,加以解决,重点教会学生如何凭借一张知识地图,去解决所有的语文阅读写作问题。

适合学员
想夯实语文基础知识,成绩稳步提高的高中生

赠送
《学生优秀作品及点评指导(2.0版)》

专项训练课程——针对部分模块进行重点专项讲解,短期突破

课程名称 详情 课时 优惠价 试听 购买
2018中学考场作文训练营(现场版)
16 860
2018中学考场作文训练营(光盘版)
16 960

冲刺提高课程——直击考试,快速提分

课程名称 详情 课时 优惠价 试听 购买
高考语文考前梳理班
23 980
12 860
0
收藏该文章
文章搜索
·精选试题 ·智能练习
·智能评估 ·视频解析
扫描二维码下载
中国最优秀高考名师都在这里!
扈之霖老师
在线名师:扈之霖老师
   新东方在线特聘教学专家,北京重点中学特级教师,全国著名物理教...[详细]
国家 北京 天津 上海 重庆
河北 山西 辽宁 吉林 江苏
浙江 安徽 福建 江西 山东
河南 湖北 湖南 广东 广西
海南 四川 贵州 云南 西藏
陕西 甘肃 宁夏 青海 新疆
黑龙江 内蒙古 更多
高考栏目导航
版权声明:如果高考网所转载内容不慎侵犯了您的权益,请与我们联系800@exam8.com,我们将会及时处理。如转载本高考网内容,请注明出处。
Copyright © 2004- 考试吧高考网 All Rights Reserved 
中国科学院研究生院权威支持(北京)
免费复习资料
最新高考资讯
志愿填报课
复习资料包